BBC kaprijke
Image default
Business

Het optimaliseren van uw website

Bij het toetreden van de markt is het een uitdaging grootschalige bedrijven voorbij te streven. Met een naamsbekendheid en een hoog aantal afnemers kunnen deze bedrijven beschouwd worden als sterke concurrenten. Een goede strategie kan het mogelijk maken de concurrenten te ontstijgen.

Het gebruik van sociale media, het starten van samenwerkingen met bekendheden of het toepassen van linkbuilding; er zijn diverse manieren om de naamsbekendheid, met omzet tot gevolg, te verbeteren. De laatste strategie speelt in op de werking van grote zoekmachines om het betreffende bedrijf hoger te ranken in de zoekresultaten.

Werking van linkbuilding

Linkbuilding kan worden beschouwd als internationale zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd. Bij het toepassen van linkbuilding wordt er gebruik gemaakt van backlinks, waarbij de consument, door het klikken op de link, doorverwezen wordt naar de betreffende website. Bezoekersaantallen zullen opmerkelijk verbeteren, wanneer een sterk artikel de interesse van de consument wekt. Bij dit artikel zullen backlinks toegevoegd worden van het bedrijf, waardoor de consument direct op een website komt met aangeboden producten of diensten naar wens.

Soorten linkbuilding

Bij de term ‘linkbuilding’ wordt vaak enkel gedacht aan backlinks, waarbij de consument van de ene website naar de ander wordt geleid. Deze variant wordt ‘Inbound’ genoemd in de linkbuildingwereld. Echter schikt linkbuilding over meerdere varianten.

Inbound links

Hierbij zal er een artikel geplaatst worden op een website, waarbij backlinks verwerkt zullen worden om de consument door te verwijzen naar een andere website.

Outbound links

Het is uiteraard ook mogelijk uw website ter beschikking te stellen om uw consumenten door te verwijzen naar een andere website. Deze tegenovergestelde werking van ‘Inbound links’ wordt ‘Outbound links’ genoemd.

Interne Links

Interne links worden toegepast om de consument door te verwijzen naar een andere pagina binnen de betreffende website.

Social links

Social media wordt veel gebruikt in de huidige samenleving. Door het sociale media-verkeer in aanmerking te laten komen met links kan dit grote voordelen bieden. Dit is mogelijk door likes en shares, maar ook door de plaatsing van linkjes. Een bekende mogelijkheid is het bol adverteren.

http://economy.nl