BBC kaprijke
Image default
Business

Het beschikken over een hygiënische en frisse woning

Naar aanleiding van het verspreide virus staat de hygiëne meer centraal dan ooit tevoren. Men wordt verplicht bij binnenkomst de handen te desinfecteren om de mogelijke bacteriën te doden en daarmee het virus tegen te werken. Echter leven de kleine organismen niet enkel op het lichaam, maar bevinden zich ook op (warme, vochtige) plekken binnenshuis.

Het is belangrijk de woning schoon te houden, niet enkel in verband met de huidige samenleving, maar ook om andere ziektesymptomen voor te zijn. Bacteriën hebben grote invloed op de gezondheid van de mens, waardoor een schone woning een positieve invloed heeft op het lichaam.

Gevolgen bacteriën

Bacteriën zijn overal. Enkel in menselijke darmen leven al miljarden bacteriën die op te splitsen zijn in honderden soorten.

Bacteriën vallen onder de eencellige micro-organismen die lastig te zien zijn met het blote oog. Niet elke bacterie is ziekmakend, zo zijn er ook bacteriën aanwezig die nodig zijn, zoals bij de spijsvertering. Helaas zijn de ziekmakende bacteriën in eten niet gemakkelijk op te merken, doordat men de organismen niet kan zien, ruiken of proeven.

Voedsel kunnen zowel goede als ziekmakende bacteriën bevatten, waarbij de laatste variant voedselinfecties kunnen veroorzaken. Deze situatie komt veel voor bij het consumeren van dierlijke producten, waaronder vlees, vis, ei en zuivel, voornamelijk als deze producten rauw gegeten worden.  Het is uiteraard ook mogelijk dat er ziekmakende bacteriën aanwezig zijn op producten als groente en fruit.

Vermeerdering bacteriën

Bacteriën zijn in staat zichzelf snel te vermeerderen door zich in tweeën te splitsen. Deze splitsing zal zich in hoog tempo voortzetten, waardoor het mogelijk dat één bacterie zich binnen circa 7 uur, bij kamertemperatuur, in miljoenen bacteriën opsplitst. Deze situatie komt veel voor in ruimtes waar de temperatuur schommelt tussen de 10 °C en 40 °C. Bacteriën kunnen zich niet opdelen onder het vriespunt, maar blijven wel in leven. De bacterie is pas te doden bij een temperatuur hoger dan 75 °C, zoals gedurende het bereiden van een maaltijd.

Bacteriën tegengaan

Om bacteriën tegen te gaan is het belangrijk de aanwezige bacteriën te verwijderen, voordat er een opdeling plaats zal vinden. Door een bezoekje bij een groothandel schoonmaakartikelen kunt u de ideale schoonmaakmiddelen aanschaffen om vervelende situaties te voorkomen. Desinfecterende schoonmaakmiddelen zullen aanwezige bacteriën doden door de sterke samenstelling van producten.  

http://fayon.nl