BBC kaprijke
Business

Gebruik floodlights om grote delen te belichten

De term floodlights wordt voornamelijk gebruikt in de theater wereld. Denk hierbij aan de lampen die je vaak ziet hangen boven het toneel. Het is dan ook het tegenovergestelde van een spotlight. Een spotlight zorgt ervoor dat een bepaald object verlicht wordt. Bij een floodlight draait het er juist om dat een groot deel verlicht wordt. Vandaar dat een floodlight vaak gebruik wordt in de theater wereld. Maar daarnaast kun je een flood lamp ook gebruiken tijdens een verbouwing, wanneer je veel licht nodig hebt op een groot oppervlakte.

Wat is er zo opvallend aan floodlights?

Het uiterlijk van de floodlight is het eerste wat opvalt. De uitstraling is erg robuust en je kan direct zien dat deze lampen wel tegen een stootje kunnen! De lamp is gegoten in aluminium behuizing, waardoor deze lampen onder andere goed bestemd zijn tegen zeewater. Wat daarnaast ook een groot voordeel is van de floodlight lampen, is dat deze montage componenten bevat die apart in de roestvrij stalen behuizing zitten. Daarnaast is deze lamp geschikt voor verschillende zones. De flood light is geschikt voor zone 1,2,21 en 22. De hellingshoek van deze robuuste lamp is ook nog eens verstelbaar! Je kunt hiermee namelijk variëren tussen de 15 en 30 graden.

Floodlights zijn goed te gebruiken in zware industrieën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan olieplatforms, chemische schepen met gevaar voor explosie, werkruimets, terreinen en andere industriële objecten. Dankzij de robuuste uitstraling kan een floodlight erg goed tegen een stootje! Vandaar dat deze variant van verlichting vaak wordt gebruikt in zulke situaties. Het is daarnaast ook niet ideaal om er een lamp voor de gebruiken die veel omkijk nodig heeft. Vandaar dat je met een floodlight al gauw goed zit! Deze heeft namelijk vrij weinig aandacht nodig, aangezien deze energiezuinig is en het armatuur heeft ook geen aandacht nodig.

 

http://zone-atex.nl/floodlights/