BBC kaprijke
Business

Het geheim van een goede tekstschrijver

Je hebt een laptop. Een noise-cancelling koptelefoon. Zelfs je kladblok en lievelingspen zijn in de aanslag bij tekstschrijver den haag. Je zit vol met inspiratie en je weet het nu zeker: je wordt tekstschrijver. Misschien ben je op zoek naar een bijbaan naast je studie. Maar ook als je fulltime wil gaan werken is tekstschrijver worden een mooi plan. Hoe zorg je voor optimale omstandigheden en voor een vliegende start in je nieuwe loopbaan?

 

Liefde voor taal

Het klinkt als een open deur. Toch moet je moet van taal houden om een goede tekst te kunnen schrijven. Je kunt ook niet zonder liefde voor sport een goede voetbalcommentator worden. Door veel te lezen oefen je je taalbegrip en vergroot je je woordenschat.

En wie denkt dat af en toe het nieuws lezen voldoende is komt bedrogen uit. Ook boeken lezen is belangrijk voor een tekstschrijver. Een goed fantasy boek of een wetenschappelijk verhaal over de ontwikkeling van de Griekse cultuur, dat maakt niet uit. Boeken lezen prikkelt de verbeeldingskracht, welk genre je voorkeur ook heeft.

 

Opleiding

Het helpt zeker als je een opleiding kiest waarbij taal centraal staat. Nederlands, Journalistiek, Communicatie of zelfs een buitenlandse taal zijn een goede start voor een tekstschrijver in de dop. Hoewel je niet bij alle opleidingen daadwerkelijk zult schrijven, ben je wel bezig met veel aspecten van een taal.

Er zijn ook talloze kortdurende (internet)opleidingen te vinden waarbij je aan de slag gaat met schrijven en teksten. Toch speelt opleiding niet de grootste rol. Je motivatie is minstens zo belangrijk. Wie wil schrijven en ook daadwerkelijk aan de slag gaat is al een heel eind.

 

Oefenen

Alleen lezen is niet genoeg, al ontwikkel je er wel een mooie huisbibliotheek mee. Wil je gaan schrijven, dan is er eigenlijk maar één goed advies. Je moet ook echt aan de slag gaan bij Seo teksten laten schrijven. Klap die laptop open of pak die kladblok en begin. Niet alleen over je relatie, je huisdier of je kind, maar ook over onderwerpen die verder van je afstaan. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, ook eenvoudige teksten zullen je schrijfvaardigheden verbeteren.

Ga tien minuten schrijven zonder je af te vragen of het goed is en doe dit elke dag. Je zult zien, ook voor schrijven geldt: oefening baart kunst.

 

https://www.textmakelaar.nl/