BBC kaprijke
Business

In België je auto verkopen

In België je auto verkopen is heel eenvoudig. Je kunt namelijk naast het plaatsen van een zoekertje, ook je auto verkopen via een autoveiling. In België zijn er meerdere autoveilingen waar je terecht kunt. Een autoveiling heeft als voordeel dat je de deur niet uit hoeft. Online kun je de verkoop eenvoudig regelen. Door je auto aan te melden kun je de auto vrijblijvend veilen. Je auto wordt voorgelegd aan een groot aantal garagisten welke op je auto gaan bieden. Zodoende kun je de auto tegen het hoogste bod verkopen.

Ga je de auto verkopen dan moet je ervoor zorgen dat alle persoonlijke bezittingen zijn verwijderd. Zo raak je niets kwijt, en indien je een foto trekt, dan staan er ook geen persoonlijke items in beeld.

Papierwerk

Zorg ervoor dat alle benodigde papieren aanwezig zijn. Ga je de auto verkopen aan een particulier dan is een keuring voor verkoop verplicht. Je kunt natuurlijk eerst wachten totdat er een koper zich meld. Samen spreek je af dat je een keuring voor verkoop gaat uitvoeren. Draag je zelf zorg voor alle mogelijke kosten die er uit de keuring ontstaan, dan zal de koper geen bezwaar hebben. In alle andere gevallen kan de koper afhaken. Wil je het verkoopproces versnellen, dan kun je vooraf een keuring voor verkoop laten uitvoeren. Zo weet de koper precies wat hij koopt. Op de keuring voor verkoop staat namelijk wat er goed en niet goed is aan de auto. Ga je de auto verkopen aan een garagist, bijvoorbeeld door het via een autoveiling te verkopen, dan is de keuring niet verplicht. Het kan je veel tijd, werk en geld schelen. Bij een veilig hoor je de verkoopprijs altijd vooraf.

Meer tips

Op de website http://auto-verkopen-belgie.be/ kun je nog veel meer tips en tricks lezen om je auto makkelijk en snel te verkopen. Ook welke haken en ogen er aan het verkopen zitten. De site biedt meer dan verkoop informatie. Ook voor wie een auto wilt gaan aankopen, treft er nuttige informatie. Zien wij je ook terug op de site?