BBC kaprijke
Image default
Business

Onzeker door donkere oksels – zo kom je er voorgoed van af

Wanneer de zomer voor de deur staat, dan is het bij vele vrouwen meestal hens aan dek. Die extra kilootjes van tijdens de winterperiode moeten eraf, we gaan extra trainen. Vaak willen we ook al een beetje bruin zien alvorens de zomer begint. Maar bruin willen we nou net niet zien onder onze oksels. Soms kan het zijn dat je last hebt van donkere oksels. Dan is de zomerperiode vaak geen fijne periode voor die mensen. Tops zonder mouwen of in bikini rondlopen is dan vaak een probleem omdat deze donkere oksels dan erg opvallen. Het is dan belangrijk om te weten dat hier oplossingen voor zijn. In dit artikel vind je verschillende oplossingen tegen donkere oksels.

 

Oorzaak

Donkere oksels kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk maar aan scheren. Sommige vrouwen scheren te vaak hun oksels in plaats van ze te epileren. Dit met als gevolg dat je de haartjes die heel dicht bij je huid zitten gaat wegscheren maar de haartjes onder je huid blijven wel zitten. Daardoor kan het lijken alsof je donkere oksels hebt. Daarom is het aan te raden om je oksels te epileren. Op deze manier verwijdere je ook de wortel van je haren en de haartjes die zich net onder de huid bevinden. Uiteraard is het ook perfect mogelijk dat het een huidaandoening is die niet op die manier kan opgelost worden. Twijfel je hieraan, dan kan je natuurlijk altijd even langs gaan bij je huisarts.

Skinlight

Als je langs je huisarts gaat omdat je toch enige twijfel hebt over de donkere oksels, dan kan het zijn dat die een pigment creme zal aanraden als er geen medische oorzaak is. Zo’n crèmes zijn er om de strijd met pigmentvlekken en donkere plekken aan te gaan. Een voorbeeld van zo’n pigment creme is Skinlight. Het is een crème die gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten en die een neutrale PH waarde heeft. Hij is dus goed voor de gevoelige huid en de gevoelige plekjes van ons lichaam zoals de oksels. Skinlight zal je huid langzaamaan gaan doen verbleken, dit meestal op een termijn van 2 weken. Al wat je hoeft te doen is Skinlight tot 2 maal per dag aan te brengen op je oksels en de crème zijn werk laten doen. Het kan zijn dat je er volledig van verlost bent of het kan zijn dat je Skinlight als onderhoudskuur dient te blijven smeren.

Komkommer

Vaak heb je de oplossing voor donkere oksels gewoon in je ijskast liggen. Een komkommer in huis? Dit is dan de oplossing! In komkommer zitten zuren en antibacteriële ontsmettende eigenschappen die je huid bleker kunnen maken. Smeer met een plakje komkommer over je oksels en laat even inwerken. Droog daarna de huid goed af en verzorg met een hydraterende crème. Je zal merken dat dit een wonderbaarlijk effect heeft voor je donkere oksels!