BBC kaprijke
Business

Dubbel glas

De eigenschappen van dubbel glas

Dubbel glas wordt al sinds tientallen jaren gebruikt om zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Door de dubbele of drievoudige structuur is het uitstekend geschikt om warmte en geluid binnen te houden. Daarnaast bestaan er speciale behandelingen waardoor het glas meer zonnewarmte tegenhoudt en een brandwerende functie kan hebben. Ook kan het een rol spelen bij inbraakpreventie.

Wat is dubbel glas?

Zoals de naam al zegt bestaat dubbel glas uit een ruit met meerdere glasplaten, met daar tussen een spouw. Tussen de glasplaten wordt een buis aangebracht met een kitafdichting. Dit houdt droge lucht binnen, die een hoge warmteweerstand heeft. Omdat deze lucht stilstaat en geen warmte kan transporteren ontstaan de isolerende eigenschappen van het glas. Dubbel glas wordt ook wel thermopane-glas genoemd, naar de merknaam van een van de eerste grote leveranciers.

Onze website

Het is nu ook mogelijk om dubbel glas via internet te bestellen. Bezoek onze website www.glaskoning.be als u op zoek bent naar dubbel of triple glas met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Ook kunt u kiezen uit verschillende soorten zoals zonwerend, brandwerend en isolatieglas. Glaskoning zorgt voor verzending door het hele land en hanteert altijd de laagste prijs. Voor vragen kunt u ons altijd bellen op +31 318 763 900.