BBC kaprijke
Image default
Business

Een dag in de tomatenkwekerij.

Heel veel scholieren hebben vakantiebaantjes. Hierdoor kunnen ze toch wat bijverdienen en hebben ze wat te doen in de vakantie. Let op! Werken in de kas kan heel erg zwaar en vermoeiend zijn. Vraag dus van tevoren wel even aan je ouders of het een goed plan is om in de kas te gaan werken.

De dag begint met vroeg opstaan. Het is verstandig om voor het werk alvast goed te ontbijten zodat je genoeg energie hebt om te gaan werken. De meeste kassen beginnen al met werken om 7 uur sochtends. Dus op tijd naar bed gaan de dag ervoor is ook erg handig.

 

Bij aankomst in de kas moet je altijd heel goed je handen en schoenen ontsmetten. De kas heeft daar altijd al spullen voor liggen. Dit doen ze zodat je geen schadelijke bacteriën mee kan nemen in de werkruimtes. Hierna mag je beginnen met het plukken van de tomaten. Tijdens het plukken gooi je deze tomaten dan in een stalen bak. Hierna dump je de geplukte tomaten bij de andere tomaten en kan je weer verder gaan in een nieuw pad. Dit doe je net zolang tot dat heel de kas is leeggeplukt.

 

Dit klinkt natuurlijk allemaal als heel erg veel werk. Gelukkig hoef je dit alles natuurlijk niet alleen te doen. Je krijgt natuurlijk hulp van andere scholieren maar bijvoorbeeld ook van poolse bouwers. Deze bouwers uit polen hebben vaak de leiding in de kas. Zij hebben de meeste ervaring en maken de meeste uren, dus gaan ze je goed kunnen helpen met werken.

 

Tussen het werken door heb je vaak een keer pauze van een kwartier a twintig minuten. Het is belangrijk dat je dan goed eet en drinkt om zo aan genoeg energie te komen om de laatste uren af te kunnen maken. Veel plezier met het werken in de kas.  

http://luxinteriors.eu/nl/