BBC kaprijke
Business

Gezondheid en veiligheid Houtbewerking

Talrijke studies van de afgelopen decennia hebben aangetoond dat werknemers die in de schoonste omgevingen werken, efficiënter werken en een hogere output en een betere kwaliteit leveren dan werknemers die in stoffige, vuile omgevingen werken.

Daar komt ook nog eens bij dat het natuurlijk voor klanten niet bepaald prettig is als jouw bedrijfspand een of ander vies hok is. Je doet er dan ook goed aan om hier wel iets aan te gaan doen om ook de voordelen te ondervinden. Dit is dan ook de reden dat het voor bedrijven erg belangrijk is om hier wel iets aan te doen.

Het doel is natuurlijk altijd om de mensen in staat te stellen om zo hard en zo goed mogelijk aan het werk te gaan. Lees verder om erachter te komen wat de voordelen dan eigenlijk zijn van luchtzuivering voor houtbewerkingstoepassingen.

Waarom zou je moeten kiezen voor onze toepassingen?

Ten eerste is een schone omgeving prettiger om in te werken dan een vuile omgeving. Het laat de werknemers zien dat het bedrijf om hen geeft, niet alleen om het product.

Ten tweede, wanneer stofdeeltjes worden ingeademd, wordt het lichaam beïnvloed door deeltjes in de lucht. Grote stofdeeltjes worden in de neus opgesloten en als werknemers hun neus voortdurend reinigen, draaien ze niet en bedienen ze de machines niet met de grootste efficiëntie. Het fijnere stof en de rook kunnen door de neus en de ademhalingswegen dringen en in de longen doordringen, waardoor er minder zuurstof in de bloedbaan wordt opgenomen. Hoe minder zuurstof in de bloedbaan, hoe minder energie een persoon heeft, waardoor werknemers van nature langzamer werken. Met minder zuurstof in de bloedbaan, is het gemakkelijker om ziek te worden en vaker werkloos te zijn, met als gevolg extra verlies van efficiëntie in de productie.

Tot slot zijn werknemers die zich gezond voelen, typisch gelukkiger werknemers. Na uren tot jaren van opleiding van uw werknemers, is het laatste wat u wilde dat de werknemers zouden vertrekken en ergens anders heen zouden gaan. Het voortdurend omscholen van werknemers is zeer inefficiënt, wat betekent dat de productie en winstgevendheid van de fabriek in gevaar is.

Voor iedereen een groot voordeel

De afzuiging voor houtbewerking van Pullman Ermator kan ervoor zorgen dat u uw binnenlucht kwaliteit verbetert, wat leidt tot een efficiëntere productie, minder ziekteverzuim en langere werktijden voor werknemers die hun houtbewerkingstaken goed kennen. Voor alle bedrijven die op zoek zijn naar een manier om het de werknemers zo prettig mogelijk te maken is het aanvragen van luchtreinigeradvies echt een van de meest handige dingen die je maar kunt doen.

 

Door de luchtkwaliteit in het betreffende pand te verhogen, zal ook uw houtverwerkende onderneming in staat zijn om alle bovenstaande voordelen zelf te ondervinden. Het prettige aan advies is natuurlijk dat u zeker weet dat iemand met veel verstand omtrent de lucht zal kijken hoe uw situatie makkelijker verbeterd zal kunnen worden. Wel zo prettig als het aankomt op de veiligheid en het welzijn van alle mensen die u in dienst heeft natuurlijk!