BBC kaprijke
Business

Lampen voor de babykamer: Welke wel en welke niet?

Lampjes en andere vormen van verlichting zijn een cruciaal onderdeel van iedere babykamer. Jouw kleintje moet overdag genoeg licht hebben, maar s ‘nachts voldoende in het donker zitten, zonder dat hij te bang wordt. Het kiezen van de juiste verlichting voor de babykamer luistert dan ook heel nauw. Waar moet je op letten bij het kiezen van verlichting voor de babykamer? Je leest het hieronder!

Tips:

Zorg dat de babykamer veilig is. De stopcontacten moeten stevig aan de muur zijn bevestigd en dat er ook geen losliggende snoeren liggen.

Houd de lamp stabiel. Plaats deze op een stevige ondergrond en bevestig deze zo nodig door middel van het vastschroeven van de armaturen.

Let op de hitte die de lamp produceert en op het maximale vermogen. Bij voorkeur mag de lamp niet warm worden.

Let op de functionaliteit van de lamp. Is het de juiste soort verlichting, is het niet te fel, maar ook niet te dof?

De juiste lamp

Nu is het nog zaak om de juiste lamp te kiezen. Diverse lampen passen bij diverse thema’s en gelegenheden. Iedere kinderkamer moet zo ook over een nachtlampje beschikken. Vooral bij jonge kinderen is een nachtlampje, of nog liever zelfs een slaaptrainer, een absolute must. Veel jonge kinderen hebben moeite om in slaap te vallen en daardoor s’ ochtends moeite om weer wakker te worden. Een nachtlampje zorgt er voor dat er nog wel een klein beetje licht is s’ nachts, maar dat dit niet ten koste van de melatonineaanmaak gaat.

Wil jij meer inspiratie opdoen voor het vinden van de juiste verlichting van de kinderkamer? Jut en Juul Lifestyle for Kids heeft een uitgebreid assortiment. Bovendien kan deze kinderwebshop je uitgebreid adviseren over de mogelijkheden. Meer weten? Klik dan de link hierboven aan!

 

https://www.jutenjuul.nl/