BBC kaprijke
Business

Laptop of MacBook: what will it be?

Wie besluit een nieuwe laptop te kopen, gaat 9 van de 10 keer voor een Windows laptop. Niet zo heel vreemd, want het aanbod Windows laptops is vele malen groter. Bovendien zijn Windows laptops een stuk voordeliger. Maar is een Windows laptop de beste keus? Of zou je ook zeker eens moeten nadenken over een laptop van Apple?

Verschillen in kwaliteit en prijs

Een Mac laptop is duurder, maar dan weet je ook wat je krijgt. Er zijn niet veel verschillende Mac laptops en er is slechts een producent. Je betaalt bij een Mac laptop onder andere voor de aluminium behuizing en de kwaliteit van de onderdelen, maar ook zeker voor de naam Apple.

Bij een Windows laptop ligt dat anders. Daar zijn er meer dan 10 producenten die laptops ontwikkelen die allemaal net een klein beetje verschillen. De keus is enorm en ook de prijs verschilt behoorlijk. Hierdoor is moeilijk te zeggen wat de kwaliteit is. Bij de wat duurdere Windows laptops mag je er wel vanuit gaan dat de kwaliteit hoger is.

De kans op problemen

Het besturingssysteem macOS dat op Mac laptops te vinden is, hoeft alleen samen te werken met een beperkte hoeveelheid onderdelen die speciaal voor de Mac zijn gemaakt. Dit in tegenstelling tot een Windows laptop die met talloze verschillende programma’s en onderdelen moet kunnen werken.

Het resultaat is dat een Mac laptop stabieler, sneller en betrouwbaarder is. Werken met een Mac laptop betekent minder kans op problemen. Ook virussen en andere kwaadaardige software spelen een minimale rol. Het macOS besturingssysteem is voor virussen etc. moeilijk te doorgronden. Tevens zijn in de App store enkel door Apple goedgekeurde apps verkrijgbaar.

Een nadeel van het werken op een Mac laptop is dat samenwerking met Windows laptops en pc’s niet zomaar gaat. Je Mac laptop draait zijn eigen programma’s en deze zijn niet zonder meer uitwisselbaar met het Windows systeem. Denk hieraan bij de aanschaf. Als je regelmatig met andere mensen samenwerkt, is een Windows laptop wellicht een betere keus.

Aan de slag

Wie een Windows laptop koopt, zal niet direct aan het werk kunnen. Ook al is het apparaat voor geïnstalleerd, dan nog moeten er vaak verschillende andere programma’s gedownload of gekocht worden om echt aan de slag te kunnen. Met enkel een Windows besturingssysteem kun je weinig.

Bij Apple werkt dat anders. Een Mac laptop wordt geleverd met een opgeladen accu, zodat je direct kunt beginnen. Alle software (hier apps) die je nodig hebt is reeds geïnstalleerd, dus je kunt meteen aan de slag nadat je de taal hebt geselecteerd en je wifi-gegevens en Apple-ID hebt ingevoerd. Omdat de gebruiksinterface erg doordacht is, weet je vaak intuïtief meteen wat je moet doen. Ook als je nog nooit eerder op een Mac laptop hebt gewerkt.

Wie kan je helpen?

Wie werkt op een Mac laptop moet wel meer zelfredzaam zijn. Meer mensen werken op een Windows laptop en daarnaast is er veel meer kennis voorhanden in de vorm van boeken et cetera. Bij problemen op een Mac laptop is het aan jezelf een oplossing te vinden. Lukt dat niet, dan kun je natuurlijk wel altijd terecht bij een Mac specialist bij jou in de buurt.

Mac specialisten vind je op steeds meer plaatsen. Heb je toch de keus gemaakt voor een Windows laptop? Geen probleem. Veel specialisten hebben zowel kennis van Apple pc’s en laptops, als van Windows apparatuur. Ga daarom eens langs bij Apple reparatie Amsterdam.

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/apple-reparatie-amsterdam/