BBC kaprijke
Business

Met z’n allen op de trampoline

 

Er zijn heel veel kinderen die graag zouden willen beginnen met sport, maar die niet precies weten wat ze willen gaan doen. Zo zijn er natuurlijk de standaard sporten zoals turnen, hockey en voetbal, maar er zijn ook kinderen die graag eens iets anders willen proberen dan hetgeen wat zo voor de hand ligt. Je wilt natuurlijk wel dat je kind goed beweegt en daar ook gelukkig van wordt, want dat houdt in dat je kind ook gezond en blij blijft. Je zou dan bijvoorbeeld eens kunnen denken aan het trampoline springen, als echte officiële sport. Deze sport wordt namelijk zelfs beoefend op de Olympische Spelen. Een trampoline kopen kan dan ook goed zijn voor de hele familie, omdat iedereen er gebruik van kan maken; dit speeltoestel zal je dan ook zeker niet gaan vervelen.

Waarom is trampoline springen goed voor je?

Er is uit een onderzoek van de NASA gebleken dat trampoline springen niet alleen maar een leuke activiteit is, maar dat het ook nog eens heel erg goed is voor de spieren in je lichaam. Omdat je bij het trampoline springen al je spieren gebruikt, wordt er daarnaast ook nog eens minder druk op je gewrichten gelegd door middel van de vering in de trampoline. Ook is het nog eens ontzettend effectief wanneer je besluit te gaan springen. Zo zullen zelfs de kleinste bewegingen je lichaam trainen. Ook is het trampoline springen 68% effectiever dan het is om te gaan joggen, waardoor je ook niet eens zo heel lang bezig hoeft te zijn met je work out.

Beginnen met het trampoline springen

Net zoals bij andere sporten is het ook bij trampoline springen belangrijk om het rustig op te gaan bouwen. Dit geldt voor zowel kinderen als bij volwassenen, omdat je even nodig hebt om aan de trampoline te wennen.

 

http://www.trampolines.nl