BBC kaprijke
Business

Soorten enveloppen

 

Er zijn vele verschillende soorten enveloppen in verschillende maten en soorten. Iedereen verzend wel is een kaart (standaard envelop), maar er bestaan nog veel meer andere enveloppen. In dit artikel leest u wat voor soort enveloppen er nog meer bestaan naast de welbekende envelop voor uw kaarten.

Tyvek envelop

Een tyvek envelop is (meestal) rechthoekige envelop die bestand is tegen water, chemische middelen en scheuren. Doordat een tyvek envelop is gemaakt van polyethyleenmateriaal is dit soort envelop licht en heeft die een hoge scheurweerstand. De tyvek envelop wordt veel gebruikt bij het verzenden van zware dossiers.

Luchtkussenenveloppen

Een luchtkussenenvelop is (zoals de titel het al zegt) een envelop die voorzien is van luchtkussens. Deze luchtkussens beschermen uw goederen tegen schokken. Deze soort envelop wordt veelal gebruikt bij kwetsbare goederen. De meeste luchtkussenenveloppen zijn voorzien van een plakstrip waarmee u de envelop eenvoudig kunt sluiten.

Akte enveloppen

Akte enveloppen zijn rechthoekig van vorm en worden veel als zakelijk verzendmateriaal gebruikt. Deze soort enveloppen zijn namelijk voorzien van een transparant blokje aan de voorkant van de envelop waar de naam de ontvanger te zien is en eventueel andere informatie. Een akte envelop is (bijna) altijd voorzien van de huisstijl van de afzender en wordt veel gebruik bij het versturen van brochures en zakelijke documenten.

Venster enveloppen

Venster enveloppen zijn de kleinere variant van de akte envelop en worden ook vooral zakelijk gebruikt. Zoals de titel al verteld, er zit een transparant venster op deze envelop die het mogelijk maakt om informatie zichtbaar te maken zonder dat de envelop open hoeft te worden gemaakt.

Bij Verpakkingvoordeel.nl vind u vele verschillende soorten enveloppen. Bekijk de site voor goedkope enveloppen die snel bij u geleverd kunnen worden!