BBC kaprijke
Business

Voordelen van isoleren

Het kan u veel geld kosten als u uw dak nog niet heeft geïsoleerd. Om deze reden is het belangrijk om te weten wat de voordelen zijn van een goed geïsoleerd dak. Het isoleren van uw dak zal u zeker wat geld kosten, maar door dit goed te doen, kunt u dit geld snel weer terug verdienen.

Kosten

Hoe kan het ook anders: uw energiekosten zullen hard dalen. Door het isoleren van uw dak kunt u veel besparen op uw energiekosten. Gemiddeld dalen de energiekosten met 25% na het isoleren.

Waarde woning

Door het isoleren van uw dak, stijgt de waarde van uw huis. Uw huis krijgt namelijk een energie label mee bij de verkoop, waaraan de koper onder andere kan zien in welke mate het huis geïsoleerd is. Door uw huis te isoleren zal u een beter energielabel krijgen en zal uw huis dus meer waard worden!

Vochtproblemen

Het isoleren van uw dak helpt ook bij het voorkomen van vochtproblemen. Doordat de warmte in het huis blijft, blijft het dak warm. Hierdoor verminderd het de kans op condens op het dak en zal dit de kans op schimmel en andere vochtproblemen reduceren.

Warmte binnen huis

De warmte die u in uw huis stookt zal binnen het huis blijven. Bij een dak zonder isolatie gaat er veel warmte verloren. In sommige gevallen kan het zelfs zo zijn dat een kwart van de warmte weg glipt door het dak. Daarnaast houdt een geïsoleerd dak ook de kou binnen in een kamer bij warme dagen in de zomer.

CO2

Door het isoleren van uw dak, zal u minder energie hoeven gebruiken om uw huis te verwarmen. Hierdoor zal uw huis minder CO2 uitstoten en zal u dus bijdragen aan een beter milieu. Wie wil dat nou niet?

 

Heeft u vragen over het isoleren van uw dak? Of wilt u advies ontvangen over de isolatie van uw dak? Neem dan contact op met Dakster dakbedekking Lelystad. Dakster is gespecialiseerd in het isoleren van schuine en platte daken.

http://dakster.nl/